Welcome to Sign in | Join | Help
in Search

Student Club Frequently Asked Questions

Last post 03-17-2010, 18:35 by Ivor Kreso. 10 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-09-2010, 17:16 153292

Student Club Frequently Asked Questions

U ovom thread-u slobodno postavljajte pitanja u vezi Student Cluba. Cilj je da sva pitanja i odgovore imamo na jednom mjestu.

FAQ:

Postoji li kakva clanarina za Microsoft Student Club?

Ne, niti ce ikad postojati! Stav Microsofta jeste da studentima treba biti dostupno i besplatno znanje kao i Microsoft softver.

Kako mozemo dobiti Microsoft softver?

FIT je clan MSDN Academic Alliance kroz koji svi studenti FIT-a mogu dobiti besplatan softver. Realizacija je malo teza, jer je zasnovana na dobrovoljnom radu asistenata FIT-a. Potvrdjeno znam da se radi na konacnom rijesenju kako bi svi studenti mogli dobiti softver. Bitno je da su se stvari pokrenule, treba imati strpljenja ali i cijeniti cinjenicu da dosta fakulteta nema niti MSDN AA, Dreamspark ili pak Student Club.

Hoce li FIT imati Dreamspark?

Zasad nema potrebe, ako bude, prvi ce studenti saznati : )

Kada ce studenti dobiti softver koji im je obecan na Academic Roadshowu?

Dobio sam informaciju da ce do kraja ove ili pocetkom sljedece sedmice svi studenti koji su bili prisutni na Academic Roadshowu, odnosno oni koji su ostavili svoje podatke, dobiti softver.

Koliko cesto i kada ce se odrzavati Student Club sastanci?

Prvi sastanak cemo dogovoriti zajedno sa asistentima kao i studentima, ovdje na forumu. Planirano je da se barem jednom mjesecno organizuju sastanci ali sve ce zavisiti od obaveza svih nas.

Koja predavanja ce se odrzavati na Student Club-u?

I taj dio ce u potpunosti zavisiti od studenata. Prije svakog sastanka glasace se za temu, tako da ce svi imati priliku cuti ono sto ih interesuje. Naravno, fokus ce biti na Microsoft tehnologijama.

Ko ce biti predavaci?

Potrudicemo se da dovedemo dosta profesionalaca iz BiH ali sve ce to zavisiti od njihovih obaveza, sto je razumljivo. Sigurno ce ce predavanja odrzati par kolega iz domaceg Microsoft ureda, asistenti sa naseg fakulteta ali i prijatelji i poznanici naseg fakulteta koji se bave profesionalno informatikom.

Hoce li moci studenti predavati na Student Clubu?

DA! Cilj i jeste da svi studenti dobiju priliku i pokazu svoje znanje, jer ne postoji neko ko zna sve. Na ovaj nacin mozete predstaviti sebe i svoje znanje te dobiti priliku za daljnu edukaciju kao i posao! Svi studenti koji budu pokazali inicijativu te interes za uspijeh i daljni razvoj Student Cluba ce nagradjeni.

Veni Vidi Virtualizavi | Running Light without Overbyte | Microsoft Student Partner
  •  02-09-2010, 17:25 153295 in reply to 153292

Re: Student Club Frequently Asked Questions

Sto se tice ovog dreamsparka ove sedmice smo svi mi koji smo bilo na roadshowu dobili pristupne sifre koje vaze godinu dana
  •  02-09-2010, 17:42 153298 in reply to 153295

Odlicno, hvala na informaciji ; )

Veni Vidi Virtualizavi | Running Light without Overbyte | Microsoft Student Partner
  •  02-09-2010, 19:54 153304 in reply to 153298

Ivore, koja je procedura za uclanjenje u Microsoft Student Club?

•  02-09-2010, 20:40 153311 in reply to 153304

Formalne procedure nema, kao ni pismene. Sve je na dobrovoljnoj bazi, jedino ce se trebati prijaviti kada se budu sastanci odrzavali zbog eventualnog izbjegavanja guzve.

Naravno, svako ko se bude trudio i izdvajao vrijeme za Student Club ce imati priliku predavati, dobivati razne nagrade od MS-a ali mislim da je najveca korist Student Cluba-a razmjena iskustava te kontakti sa ljudima. Takodjer, svako ko se zaista trudi, primjetice ga nasi ljudi iz Microsofta!

•  02-09-2010, 20:42 153312 in reply to 153311

Tnx 4 the info Yes

•  02-09-2010, 21:37 153324 in reply to 153312

Veoma zanimljivo, jedva cekam prvi sastanak Smile

www.edinc.info
  •  02-27-2010, 11:06 154333 in reply to 153324

i mene racunajte :D
  •  02-27-2010, 22:49 154350 in reply to 154333

Ja se nadam da cemo u martu uspijeti uskladiti termine i planove pa odrzati prvi Student Club sastanak. Svakako ocekujte ovdje najavu...

Drago mi je da ima zainteresovanih, meni ce trebati pomoc pocevsi od organizacije pa do predavanja. Svakako se cijeni inicijativa te dobra volja, a oni koji se budu trudili ce biti nagradjeni (razne MS akcije, Windowsi, sve sto uspijem dobiti od MS-a).

Pozdrav!

•  03-16-2010, 22:04 155193 in reply to 154350

Prije svega zelim da pohvalim ovu akciju, tj. "Student Club"... mislim da je ovo odlicna prilika za razmijenu iskustava...

Ivore,

da li je "Student Club" dio MS Community-a BiH ? Ja sam prije par dana dobio nagradu od njih za polaganje voucher-a 70-652 i mislim da je najbolje da ako bude nagrada, da budu u ovom stilu. Ipak su voucher-i 50$ a ko zeli napredovati mora stalno polagati...

U svakom slucaju podrzavam ovo 100% i nadam se da ce uspjeti.

Pozdrav

•  03-17-2010, 18:35 155238 in reply to 155193

Ne, Student Club je dio FIT-a, nema veze sa MS Community BiH (iako preporucujem clanstvo u MSC). Sto se tice nagrada, svakako da ce ih biti posebno sto se ticu u vezi edukacije. Cilj Student Cluba i jest upravo to, edukacija studenata. Nadam se da cemo do kraja mjeseca (nadam se, iza 27og odnosno iza ispita) odrzati prvi meeting. Javim detalje uskoro ; )

Pozdrav!

View as RSS news feed in XML